Monitoring centar

Šta je monitoring centar?

Monitoring centar je služba koja daljinski nadzire štićene objekte 24h dnevno. Opremljen je najsavremenijim tehničkim sredstvima zahvaljujući kojima u slučaju registrovanja bilo kakve incidentne situacije (tihe panik dojave, provale, požari) omogućava brzu i pravovremenu reakciju.

Zašto su potrebne usluge monitoring centra?

Da biste bili bezbedni u svom privatnom ili poslovnom objektu, pažnju morate posvetiti instalaciji odgovarajućeg sigurnosnog sistema. Ukoliko niste sigurni koje komponente sigurnosnog sistema bi optimalno pokrile vaše potrebe, želje i mogućnosti, predložićemo Vam optimalno rešenje.

Sistemi koje ugrađujemo detektuju i reaguju na nastalu ili potencijalnu opasnost, odvraćaju provalnika od neovlašćenog ulaska na štićeni posed, evidentiraju i memorišu video dokaze i na opasnost upozoravaju osobe koje se trenutno nalaze u objektu. Zahvaljujući hardveru i softveru koji se godinama unazad konstantno unapređuju, pravilno ugrađen sigurnosni sistem će sve ove zadatke obaviti besprekorno. Putem detektora koji su postavljeni na odgovarajućim parametrima, alarmni sistem registruje sumnjive aktivnosti (provala, poplava, požar, lom stakla, detekcija pokreta, pojačana emisija otrovnih gasova…). Informacija o nastaloj promeni se dalje prosleđuje alarmnoj centrali koja procesuira podatke i donosi odluku o aktiviranju sirene i informisanju vlasnika objekta.

Zadatak sigurnosnog sistema jeste da alarmira u slučaju nastanka sumnjivih aktivnosti u i oko štićenog objekta, međutim podjednako je važno ko će i koliko efikasno na taj alarm odreagovati.

Monitoring centar je služba koja 24 časa dnevno nadzire štićene objekte. Centar je opremljen savremenom opremom koja omogućava pravovremenu reakciju, a okuplja stručni tim pouzdanih operatera. Tim operatera u centru sve vreme održava vezu sa interventnim timom na terenu i koordiniše njihov rad