Alarmi

Osnovna funkcija ugradnje protivprovalnih sistema – alarma je zaštita imovine. Ona se obezbeđuje pravilnom procenom bezbednosne situacije na samom objektu i analizom svih mogućih načina ugrožavanja objekta i imovine. Na osnovu toga se donose odgovarajući zaključci – koje mere, postupke i tehniku treba upotrebiti radi ostvarivanja maksimalne zaštite imovine. Posle detaljne procene, ugradnja alarmnih sistema je završna faza.
 
Naša firma predlaže Ajax alarmni sistem, najnagrađevaniji bežični alarmni sistem u Evropi. Ajax alarm je pametan, pouzdan i munjevito brz. Reaguje samo na stvarne opasnosti, a ne na lažne alarme. Ako se nešto dogodi, Ajax alarm će vas obavestiti u sekundi i pomoći u sprečavanju masovnih nevolja.

Alarmni sistemi AJAX

Ajax alarm – najnagrađivaniji bežični alarm u Evropi

Ajax je preuzeo dobre karakteristike ranijih alarmnih sistema, rešio se žica, dodao sopstvene inovativne tehnologije i implementirao user-friendly kontrolu putem mobilne aplikacije. Uz sva ova poboljšanja, korisnici uvek znaju da su njihovi domovi sigurni.

O AJAX-u

Ajax alarmni sistemi obuhvataju uređaje za detekciju pokreta, detekciju požara, detekciju poplave, panik tastere, sirene kao i centralne jedinice koje sve to spajaju u jednu funkcionalnu i elegantnu celinu.

Ajax bežični alarmni sistem je zasnovan na EN50131 Grade 2 komponentama koje se međusobno mogu kombinovati i slagati u sistem koji će odgovarati različitim kućnim i poslovnim okruženjima. Uređaji su dostupni u beloj ili crnoj boji kako bi odgovarali dekoru prostora u koji se ugrađuju.

Postavljanje,upravljanje i nadzor pomoću pametnog telefona, uz dugo trajanje baterija, znače da je sistem jednostavan za instalaciju i korišćenje. Spajanjem na Internet putem LAN-a i/ili mobilne mreže sistem se može direktno nadzirati ili povezati sa dojavnim centrom.

Sistem se temelji na pametnom telefonu vlasnika koji se koristi za podešavanje svih parametara. Alternativno, ukoliko je potrebno, sistem može da konfiguriše i njime upravlja instalater. Komunikacija između uređaja je bežična, po protokolu Jeweler koji je Ajax razvio, a domet je do 2.000 metara. Svi uređaji dolaze sa instaliranim baterijama čiji je radni vek do 7 godina.

Besplatna mobilna aplikacija se može preuzeti iz odgovarajućeg store-a za Android (4.1+) ili iOS (9+).  Pošto se pokrene aplikacija, treba kreirati Ajax korisnički nalog. Radi sigurnosti, prilikom registracije korisnik dobije SMS poruku na mobilni telefon i elektronskom poštom, a dva dobijena šestocifrena broja iz tih poruka se koriste za potvrdu korisničkog računa. Kasnije se jednostavnim skeniranjem QR koda svi uređaji i dodatni korisnici registruju u sistem. Kod prvog korišćenja aplikacije možete se osloniti na „čarobnjaka“ za brzo podešavanje